Tratamente personalizate pentru problemele tale:

slant-separator

Proceduri avasate de diagnostic și tratament

Mezoterapie

Soluții personalizate de cocktail-uri cu vitamine, minerale, aminoacizi, oligoelemente și antioxidanți, cu rol esențial în stimularea creșterii părului.

Corticosteroizi

Tratament injectabil cu corticosteroizi, cu rol important în combaterea imflamațiilor la nivelul scalpului.

Nu pierde timpul, fiecare minut contează. Ai grijă de sănătatea ta și programează-te acum pentru un consult.

Cauzele căderii părului

Factori externi

Utilizarea excesivă a produselor pentru îngrijirea părului, utilizarea frecventă a uscătorului de păr, placa de îndreptat sau vopsirea în mod repetat pot duce la deteriorarea părului și la căderea acestuia.

Stresul

Stresul poate avea un impact negativ asupra sănătății părului și poate duce la căderea acestuia. Stresul poate duce la schimbări în nivelurile de hormoni, inclusiv la nivelul de cortizol, ceea ce poate afecta sănătatea părului.

Medicamentele

Unele medicamente, printre care se numără și anumite concepționale au fost dovedite a avea un impact mare asupra căderii părului.

În afara acestora, și medicamentele de chimioterapie utilizate pentru tratamentul cancerului, pot cauza o chelire completă din cauză că au efect asupra diviziunii celulare normale. Din fericire, acest tip de pierdere a părului este adesea doar temporar, în funcție de cât timp sunt administrate aceste medicamente.

Îmbătrânirea

Pe măsură ce îmbătrânim, foliculii noștri de păr devin mai slabi și nu mai pot menține o creștere sănătoasă a noilor fire de păr, așa cum o făceau în anii tinereții.

Acest tip de cădere a părului este de fapt o rărire a părului legată de vârstă. Și femeile, și bărbații suferă de acest tip de problemă.

Dieta inadecvată

O dietă care este săracă în nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele, vitaminele și mineralele, poate duce la căderea părului.

Tulburările hormonale

Modificările hormonale din timpul sarcinii sau menopauzei pot provoca, de asemenea, subțierea temporară sau căderea părului în timp ce organismul se adaptează la noile niveluri hormonale. După naștere sau când nivelurile hormonale se stabilizează după menopauză, creșterea normală își reia adesea creșterea normală în termen de 6 luni.

Boli (autoimune)

Boli precum lupusul, diabetul și alopecia areata pot provoca o cădere foarte vizibilă a părului, mai ales dacă crizele apar în mod regulat fără un tratament adecvat din partea unui medic. Aceste afecțiuni pot perturba diviziunea celulară normală, ceea ce afectează rapiditatea cu care în foliculii de păr cresc noi fire de păr sănătoase, ceea ce duce la o cădere excesivă similară cu efluviul telogen (TE).

Problemele tiroidiene, cum ar fi o tiroidă hiperactivă (hipertiroidism) sau o tiroidă hipoactivă (hipotiroidism), pot contribui la căderea excesivă și la subțierea generală a părului dacă nu sunt tratate de către un profesionist din domeniul medical pentru o perioadă lungă de timp.

Factori genetici

Căderea părului poate fi, de asemenea, cauzată de factori genetici, fiind o afecțiune ereditară destul de des întâlnită.

Cauza este o sensibilitate moștenită la hormonul dihidrotestosteron (DHT). Acest lucru poate face ca foliculii să se micșoreze și, în cele din urmă, să nu mai producă păr deloc.

Semnele de cădere genetică a părului încep de obicei la sfârșitul adolescenței sau la începutul vârstei de 20 de ani pentru bărbați și la sfârșitul vârstei de 20 de ani pentru femei. Adesea se manifestă sub forma unei retrageri a firului de păr sau a unei subțieri la nivelul coroanei, deși poate afecta și alte zone ale scalpului.

Nu pierde timpul, fiecare minut contează. Ai grijă de sănătatea ta și programează-te acum pentru un consult.

Rezultate vizibile începând cu prima ședință!

slant-separator

Mezoterapia cu microace (Dermapen) este o metodă modernă, non-chirurgicală și minim invazivă care beneficiază de un mecanism de acțiune dublu, atât chimic cât și mecanic.

Această procedură modernă se bazează pe micro-înțepături la nivelul scalpului care creează microcanale în piele, ceea ce permite stimularea celulelor dermice, eliberarea de colagen și elastină, precum și regenerarea celulară accelerată.

Mai mult de atât, microcanalele permit o rată de absorbție mare a diferitelor elemente active care se pot aplica sub formă de cocktail-uri cu vitamine, minerale, aminoacizi, oligoelemente și antioxidanți, care au un rol esențial în stimularea creșterii părului.

Afecțiuni și tratamente

Tratamentul cu corticosteroizi este considerat a fi unul dintre cele mai eficiente metode de combatere a alopeciei areate.

Corticosteroizii au un rol important în reducerea imflamațiilor. Apariția imflamațiilor la nivelul scalpului stimulează celulele sistemului imunitar, ceea ce poate provoca pierderea părului.

Alopecia areată afectează în masură egală barbații și femeile și poate să apară la orice vârstă.

Despre Medlink

slant-separator

Credem cu tărie că toți oamenii sunt speciali, că au nevoi și probleme diferite, de aceea abordarea fiecărui pacient trebuie să fie una subiectivă, personalizată.

La MedLink găsești unii dintre cei mai buni medici specialiști care îți vor oferi tratamente personalizate, specifice nevoilor tale.

Tratăm cauza, nu doar simptomele, garantându-ți cele mai bune rezultate!

Cauzele căderii părului

Căderea părului este o problemă destul de des întâlnită atât la bărbați cât și la femei. Este normal să ne cadă până la aproximativ 100 de fire de păr pe zi, deoarece alte fire noi se regenerează și le înlocuiesc pe cele vechi. Acest lucru nu determină rărirea vizibilă a părului, însă atunci când căderea acestuia îți afectează vizibil scalpul, trebuie să contactezi un specialist.

De cele mai multe ori, căderea părului este cauzată de cel puțin unul dintre următorii factori:

  • Ereditatea

Alopecia este cea mai frecventă cauză a căderii părului, fiind o afecțiune ereditară, întâlnită atât la bărbați cât și la femei. Dacă în familia ta există persoane care au avut această problemă, este foarte probabil să o ai și tu.

  • Afecțiuni medicale și modificări hormonale

Anumite modificări hormonale specifice sarcinii, menopauzei sau problemelor tiroidiene pot afecta sănătatea părului. Există și alte afecțiuni care pot duce la căderea părului precum: infecții fungice, alopecia areată, tricotilomania (dorința obsesivă de a-ți rupe părul).

  • Radioterapia la nivelul capului
  • Stresul (șocul fizic sau emoțional)
  • Administrarea anumitor medicamente
  • Alimentație deficitară
  • Coafat excesiv, produse și proceduri cosmetice

Preț servicii tratament căderea părului

slant-separator
Serviciu Preț
Mezoterapie 450 lei/ședință
Terapia vampir 750 lei/ședință
Corticosteroizi 100 lei/ședință